Patili Dostlarımızla Seyahat - GURU WORKS

Patili Dostlarımızla Seyahat

Patili Dostlarımızla Seyahat

Tüylü dostlarımız ailemizin bir parçası olduğundan, tatile çıkarken onları geride bırakmak istemeyiz. Tatilimiz onlarla beraber planlıyorsak, bir dizi hazırlık yapmamız faydalı olacaktır. Peki hangi adımları atmalı, daha çok nelere dikkat etmeliyiz?

Eğer yabancı bir ülkeye seyahat ediyorsanız, tüylü dostunuzun da bir kimliğe ihtiyacı var. Pet Travel Scheme (PETS) sistemini uygulayan ülkelere seyahat etmek için tüylü dostunuzun aşıları, kimliği ve mikroçip numarası ve veterinerin onay imzasının yer aldığı pasaportunu yanınızda bulundurmanız gerekiyor.

 

Veteriner Kontrolünü Unutmayın

Seyahat etmeden önce veterinere uğrayarak, evcil hayvanınızın sağlık durumunun iyi olduğununu ve aşılarının tam olduğunun kontrolünü yapmanız, sizi tatiliniz boyunca rahat ettirecektir. Bazı aşıların etkili olması için seyahatten üç hafta önce yapılması gerekmektedir. Seyahat günü gelmeden veteriner kontrolünü gerçekleştirmeniz daha doğru olacaktır.. 

Yolculuk Öncesi

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), uçuş sırasında nefes ve denge komplikasyonları yaşamamaları için tüylü dostlarımızın ilaç almamış olmasını öneriyor. İlaç kullanımına alternatif olarak yolculuktan önce iyice yorarak, yolculuk boyunca uyumasını sağlamak daha sağlıklı bir yol olacaktır.

Seyahat Sırasında

Ve işte sıra geldi en heyecanlı bölüme. Minik dostunuzla yolculuk tecrübesi! Bunu ilk defa yapacaksanız biraz endişelenebilirsiniz fakat merak etmeyin, dikkat etmeniz gerekenleri göz önünde bulundurursanız bu ikiniz için de keyifli bir yolculuk olacak.

Bir uçak seyahati planlıyorsanız, tüylü dostunuza ayrı uçak bileti alınması gerekiyor. Ancak yanınızda seyahat etmesini istiyorsanız, biletini almadan önce her havayolu şirketinin farklı kuralları olduğunu hatırlamakta fayda var. Örneğin birçok havayolu, kabinde seyahat edecek dostlarımıza 8 kilo sınırı koyuyor. Ayrıca kabinde seyahat edecek tüylü dostunuz için IATA tarafından onaylı taşıma çantası edinmeniz gerekiyor.

Seyahatiniz araba ile olacaksa farklı detaylar rahat etmenizi sağlayacaktır.

Evcil hayvanınız ilk defa araba yolculuğuna çıkacaksa onu aracınıza alıştırmalısınız. Örneğin, arabayla yolculukla pozitif bir ilişki oluşturmak için onu aracınızla birkaç kez parka götürebilirsiniz. Onlar seyahat sırasında heyecanlanıp çok hareket edebilirler. Bu hem sizin hem de onun güvenliği için sakıncalı bir durum yaratabilir .Arabaların içinde serbestçe dolaşabilen dostlarımız, dikkat dağılmalarına sebep olabilir. Onları ön koltuktan uzak tutacak bariyerlere sahip koltuk koruyucuları yolculuk boyunca herkesin güvende olmasını sağlayacaktır.

Yol tutmasına yatkın olan dostlarımızın midelerini rahatlatmak için mide yatıştırıcı ilaçlardan veteriner hekime danışılarak yararlanılabilir.

.Eğer yolunuz uzunsa 2-3 saatte bir mola vermek, hem sizin hem de minik dostunuzun konforu için önemli olacaktır. Molalar onun tuvaletini özgürce yapmasını, hava almasını ve yürüyüş yaparak bacaklarını açıp enerjisini atmasını sağlayacaktır

Güneşli veya sıcak havalarda tüylü dostunuzu arabada kesinlikle yalnız bırakmayın. Çünkü onlar vücut sıcaklıklarını kontrol etmekte zayıftırlar bu da onların sıcak çarpmasına maruz kalmasına sebep olabilir.

Konaklama

Otel tercihinizi dostlarımızı kabul eden hayvan dostu oteller arasında yapmalısınız. Bazı oteller özel yatakları, birçok aktivite ve özel menüleri ile dostlarımıza konforlu bir konaklama sunmaktadır.  

Konfor

Dostlarımız tanımadıkları ve kokularını bilmedikleri yerlerde daha tedirgin olurlar. evde kullandığı battaniye veya sevdikleri bir oyuncak, yolculuk boyunca onların hem daha rahat olmalarını hem de oyalanmalarını sağlar. Su kabı ve mama kaplarını yanınızda bulundurmanız tanıdık kokular sayesinde kendilerini daha rahat hissetmelerini sağlayacaktır. Bu sayede siz de rahat bir yolculuk geçirmiş olursunuz.

Artık onlarla yeni bir maceraya daha atılmaya hazırız!

X